مرکز ارتباط همکاران الکترونیک هواپیمایی

Aviation Electronic Colleagues Communication Center

مرکز ارتباط همکاران الکترونیک هواپیمایی

Aviation Electronic Colleagues Communication Center

بمباردیه کانادا، گزینه ای متفاوت در خرید هواپیما

وبلاگ تین نیوز، یوسف عمادی |  کانادا یکی از قدرت های هشتگانه تجاری جهان است که هیچگاه شریک عمده ای در تجارت خارجی با ایران نبوده است. به رغم روابط سردِ سیاسی بین دو کشور که گاه با تنش همراه بوده و شاید اوج آن را در ماجرای مرگ زهرا کاظمی، خبرنکار ایرانی-کانادایی و بعدها در تعطیلی سفارت کانادا میتوان دید، ازدیدگاه تجاری، حافظه ی تاریخی مردم ایران درزمینه های مختلف اقتصادی مانند خرید محصولات متنوع و گاهی خرید  فناوری، خاطرات خوبی از کانادایی ها دارد. 
نخستین رادارهای نظارتی برای فرودگاه های کشور را شاخه کانادایی شرکت رِیتیون (Raytheon) در سال 1376 در فرودگاه های مهرآباد و شیراز نصب کرد که در زمان خود جزو بهترین نمانامِ (برند) های موجود در فناوری ساخت رادار بود و به جهت کیفیت سخت و نرم افزاری و البته با تلاش متخصصان هوانوردی کشورمان، رادارهای نصب شده کماکان در حال خدمات دهی در این دو فرودگاه مهم کشور هستند. 
بقیه یادداشت در ادامه مطلب   
به نقل از رادیو کانادا، در واپسین روزهای سال میلادی گذشته، دکتر شهبازیلر، نماینده ی دائم ج.ا.ایران در سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری- ایکائو، طی تماس هایی با مسئولان امور بین الملل شرکت هواپیما سازی بمباردیه (Bombardier) به بررسی امکان همکاری بین ایران و این شرکت کانادایی، در دوران پساتحریم پرداختند. 
این اقدام ایشان از این لحاظ هوشمندانه است که با بررسی سوابق این شرکت و نیز مشخصات  فنی تولیدات جدید آن، که گونه یا گروه تجاری(Commercial Series) نامگذاری شده است، در میابیم که بررسی امکان جایگزینی این نوع هواپیمای مسافربریِ میان برد، با هواپیماهای مسنِ موجود و عملیاتی با ظرفیت حدود صد صندلی، اقدامی قابل تأمّل و بررسی است.
خرید گونه تجاری  بمباردیه مزایای متعددی دارد که شاید این موارد را در معامله با شرکتهای بوئینگ و ایرباس به راحتی نتوان یافت. موتورهای این گونه ی تجاری توسط یکی از سه شرکت بزرگ سازنده ی موتور هواپیما، بنام شرکت پرَت اَند ویتنی( Pratt and Whitney)  طراحی و تولید شده که نسبت به همرده های خود، جنرال موتورز(General Motors) و رولز رویس(Rolls-Royce)، بیست درصد کمتر سوخت مصرف می کند و در مقایسه با آنها صدای بسیار کمتری دارد. این موارد، هم از نظر اقتصادی، هم برای آرامش و راحتی مسافران مهم هستند و نیز رفاه نسبی ساکنین مجاور فرودگاه های ما که اکثرا در داخل شهر ها قرار دارند را، فراهم می کند. قیمت گونه تجاری بمباردیه به طور میانگین ۳۰ درصد ارزانتر از همرده های ایرباس و بوئینگ است که در شرایط فعلی کمبود نقدینگی شرکت های حمل و نقل هوایی، عامل مثبت مهمی به شمار می آید. 
بمباردیه در نمایشگاه هوایی اخیر در پاریس نشان داد که به دنبال بازاریابی گسترده جهت ورود این گونه هواپیما از تولیدات خود به بازار حمل و نقل  هوایی است و این روزها برخورد با ایران بعد از تحریمی که بسیاری از کارشناسان آن را با بلوک شرق پس از فروریختن دیوار برلین مقایسه میکنند، میتواند زمینه ساز همکاری گسترده ای باشد. گونه تجاری بمباردیه صف انتظار چند ین ساله ی تحویل، مشابه گونه ی A320   و Boeing 737  را ندارد و می تواند نشانه های شکستن تحریم های هوایی را زودتر به مردم نشان دهد. 
اگرچه رفتارهای سرد، مواضع تند و بعضا خصمانه دولتمردان کانادایی و شاید همراهی آن با برخی اشتباهات در سیاستگذاریهای خارجی ما، راه ارتباط بازرگانی دو کشور را تنگ و بسته کرده و حتی اقدامات مختلف فعالان اقتصادی هر دو کشور از قبیل نمایشگاه Made in Iran  نتوانسته بر تلخی های سیاسی اثر گذارد، اما شاید ارتباط و منافع شریک تجاری بزرگی مانند بمباردیه که با ۳۸۰۰۰ نفر پرسنل یکی از از ارکان مهم اقتصاد ایالت کبک و کاناداست، بتواند بر تندروی ها و زیاده خواهی های سیاستمداران آن کشور، سایه افکند و زمینه ی  همکاری تجاری و سیاسی را در آینده ی نزدیک فراهم نماید.
منبع: http://tinn.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد